Cavallo Anguilla
Cavallo Anguilla
Ingrediënten
- 1 paardenfilet
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- olijfolie
- Zout
- Peper
- 250 g bruine bouillon
Bereiding
- Zout het vlees royaal en braad het in een hete pan met olie. Bak het vlees aan alle kanten bruin en voeg de kruiden toe.
- Op een bakplaat leggen en in de oven op 190 °C -/+ 10 minuten bakken, afhankelijk van de grootte van het vlees.
- Blus de pan af met bruine bouillon en laat inkoken om het sap voor de mayonaise te verkrijgen.
- Bewaar het vlees op een koele plaats en snijd het vervolgens op 3 mm in plakjes.
- Garneer het bord ter afwerking met 2 mooie caprons, rucola en een drupje olijfolie.
Ingrediënten voor de mayonaise
- 220 g basismayonaise
- 125 g tonijn in olie
- 25 g ansjovis in olie
- 120 g braadvocht
- 75 g water
- 35 g gerookte paling
- 50 g kappertjes
- q. s. citroen
Bereiding
- Meng de ingrediënten in een blender.
- Pas de consistentie aan met een scheutje water, en breng op smaak met citroensap, zout en peper.