Tataki van paard met kruiden
Tataki van paard met kruiden
Ingrediënten (4 p.)
- 300 g paardenvlees
- 1 bosje kervel
- 1 bosje platte peterselie
- 1 bosje koriander
- 2 takjes dragon
- 1 teentje knoflook, geblancheerd
- 1 stengel jonge ui
- q. s. piment d'Espelette
- olijfolie
Bereiding
- Kruid de onglet met zout en laat hem 20 minuten op kamertemperatuur komen.
- Verhit een koekenpan of grill tot een hoge temperatuur.
- Bak de onglet kort aan alle kanten bruin.
- Laat het vlees rusten op een rooster.
- Meng ondertussen alle kruiden, knoflook en ui in een blender of, bij gebrek daaraan, met een mes.
- Let erop dat de kruiden een bepaalde textuur behouden en dat u ze niet te fijn mengt.
- Meng vervolgens het gehakt met de olijfolie en breng het op smaak.