Entrecôte of côte à l’os van paard
Entrecôte of côte à l’os van paard
Ingrediënten (4 p.)
- 4 mooie entrecôtes of côte à l'os
- hoeveboter
- fleur de sel
- zwarte peper
- 2 sucrines
- 1 ei voor de mayonaise
- 2 hardgekookte eieren
- arachideolie voor de mayonaise
- mosterd voor de mayonaise
Bereiding
- Zout je steak met fleur de sel en gemalen peper aan elke kant 10 minuten voor het koken
- Verhit wat goede boerenboter in een koperen pan en laat deze bruin worden
- Leg de biefstuk of ribstuk op het bot en braad 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
- Laat nog 30 seconden aan elke kant braden op hoog vuur om het bruin te krijgen.
- Haal het vlees van het bot en snijd de rest in plakjes.
- Blus af met twee lepels water en emulgeer het sap.
- Lekker met goede zelfgebakken bintjes en een sucrinesalade met hardgekookte eieren en zelfgemaakte mayonaise.